Onze praktijk

Mondzorgcentrum Kroonprins is een tandheelkundig centrum van Maarten Wiewel, zelfstandig gevestigd tandarts. Tot maart 2022 was zijn praktijk gevestigd in de Muziekwijk. De behoefte aan een grotere werkomgeving leidde tot de verhuizing naar de Kroonprinsstraat. Kijk hier alvast eens binnen. 

Kwaliteit en rust is de rode draad in ons mondzorgcentrum. Dit kunt u ervaren in onze werkwijze en in de uitstraling van ons pand. Onze werkdag verloopt vrijwel altijd volgens de planning; patiënten hoeven zelden te wachten. Ook ons moderne en ruime pand draagt bij aan een beleving van rust en kwaliteit. Daarbij is het persoonlijk contact een belangrijke pijler. De balie staat centraal in de ontvangstruimte. Vanuit de wachtruime is er makkelijk contact te houden met de assistente achter de balie. Tijdens de behandeling vertellen wij u stap voor stap wat wij doen. Daarmee proberen we ook de patiënten die erg opzien tegen een tandartsbezoek een veilige omgeving te bieden. Communiceren over preventie en over de behandeling zit in onze werkwijze verankerd. Ons mondzorgcentrum voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan veiligheid en hygiëne. 

In ons mondzorgcentrum is ook een vrijgevestigde logopedist gevestigd www.jong-volwassenlogopedie.nl onze tandartsen verwijzen regelmatig patiënten door naar Jong & Volwassen Logopedie. De stand van de tong in de mond en ook de druk op de kaken, heeft effect op het gebit, het slikken en het spreken. De logopediste kan een wezenlijk bijdrage leveren aan een verbetering van de mondgezondheid. Daarnaast kunnen er situaties zijn waarin patiënten de neiging tot kokhalzen hebben, als de tandarts hen wil behandelen. Een logopedist kan deze patiënten helpen, omdat de oorzaak vaak te maken heeft met de spierbeheersing in de mond.

Wij werken met verschillende nieuw ontwikkelde technieken. Enkel daarvan zijn:

  • T-scan.

De T-scan meet de druk op de kiezen als deze tegen elkaar aan komen. Indien deze twee kauwvlakken van de kies niet goed op elkaar aansluiten (bijvoorbeeld als gevolg van knarsen), kan de patiënt daar veel ongemak door ervaren, zoals hoofdpijn of nekpijn. Dankzij de T-scan weten we exact hoeveel we op welke plek van het klauwvlak we moeten verwijderen of moeten toevoegen.

  •  Cerec Kroon

Cerec is de merknaam van het apparaat waarmee wij u binnen één dagdeel van een kroon kunnen voorzien. Wij meten digitaal de situatie in de mond op, waarna de tandarts met behulp van het Cerec systeem, de kroon vormgeeft. Daarna wordt de Kroon ter plekke geslepen, gepolijst en geplaatst. 

  • Digitaal happen. 

Formeel heet het 3 shape scannen. Wij noemen het digitaal happen, omdat dit direct het juiste beeld oproept. Tot voorkort was happen in pasta de geijkte manier om een afdruk te maken van het gebit. Sinds begin 2021 werken wij met 3 shape scannen.
Digitaal happen is nodig voor het maken van: een kroon, een brug, een retainer en een onzichtbare beugel. 

  • Myobrace

De Myobrace is een kunststof spiertrainer die de verkeerde mondgewoonten, vooral bij kinderen, op een geleidelijk manier corrigeert. De beugel wordt ’s nachts gedragen. Met de Myobrace kan de behandeling voor een beugel van de orthodontist worden verkort of zelfs niet meer nodig zijn.  

 

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs, Of kijk hier alvast eens binnen.