We vertellen je precies wat we gaan doen

We vertellen je precies wat we gaan doen

Yvonne 600 Px Kopie

Preventieve Gebitszorg: Uw mondgezondheid onze prioriteit

Preventieve Gebitszorg: Uw mondgezondheid onze prioriteit

Bij ons staat het voorkomen van gebitsproblemen hoog in het vaandel. Ons belangrijkste doel is om u te ondersteunen bij de zorg voor uw gebit. Naast reguliere gebitscontroles bieden onze tandartsen en preventieassistenten advies om uw gebit gezond te houden en mogelijke behandelingen te voorkomen. Met de juiste dagelijkse verzorging kunt u veel tandheelkundige ingrepen vermijden.

Een dagelijkse routine van poetsen en flossen, samen met gezonde voedingsgewoonten, vormt de basis voor een gezond gebit. We raden aan om minstens 2 keer per dag gedurende 2 minuten te poetsen met tandpasta die fluoride bevat. Ook is het belangrijk om dagelijks de ruimtes tussen uw tanden te reinigen met tandenstokers, ragertjes of flosdraad.

Overmatig suikergebruik kan leiden tot het ontstaan van gaatjes (cariës), terwijl regelmatige consumptie van zure voeding of dranken het glazuur op uw tanden kan aantasten (erosie). Beide factoren kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor uw gebit. We bespreken deze onderwerpen regelmatig met u als we merken dat er mondgezondheidsproblemen zijn. Door periodiek röntgenfoto's (bitewings) te maken, kunnen we beginnende gaatjes vroegtijdig opsporen.

Vaak voorkomende problemen zijn ontstoken tandvlees (gingivitis) en, als dit niet wordt behandeld, ontstoken kaakbot (parodontitis). Bij rokers is het risico op deze problemen aanzienlijk groter. Rokers hebben ook vaak last van terugtrekkend tandvlees, wat de tandwortels bloot kan leggen. Bovendien kunnen rokers te maken krijgen met verkleuringen van hun tanden en kiezen, een verminderde smaak en een slechte adem. Als roker staan wij klaar om u te ondersteunen bij het stoppen met roken, en we hopen dat de verstrekte informatie hieraan bijdraagt.

Een groot deel van ons preventieve werk wordt uitgevoerd door onze preventieassistenten. Tijdens deze behandelingen wordt preventieve voorlichting gegeven, uw mondhygiëne besproken, tandplak gekleurd en uw gebit gereinigd. Indien nodig worden ook andere aspecten, zoals voeding en de invloed van medicatie, besproken.

Dankzij onze toewijding aan preventie hebben we in de afgelopen 30 jaar talloze patiënten kunnen helpen om hun gebit in optimale conditie te houden. Uw mondgezondheid is onze prioriteit.